Stoofpotje rundvlees

Ingredienten:

ca 600 gram magere runder/riblappen

150 gram uien

1 rode paprika

ca 200 gram winterwortel

200 gram champignons

1 klein blikje tomatenpuree

125 gram spekreepjes

1 el bloem

2 deciliter rode wijn

1 takje rozemarijn of 1 tl gedroogde

1 deciliter runderbouillon

2 takjes tijm of 2 tl gedroogde

laurierblaadje

roomboter om in te bakken

 

Bereiding:

Snijd het rundvlees in stukken. Pel en snijd de uien in grove stukken. Schil de wortel en snijd ze in plakjes of halve plakjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekjes uit, haal ze vervolgens uit de pan en bak het vlees net zo lang tot het bruin is. Haal ook het vlees uit de pan en bak de uien en wortel al omscheppend ca 5 minuten. Doe het vlees terug in de pan samen met de tomatenpuree, bak het heel even aan. Bestrooi het met de bloem en voeg de tijm, het laurierblad, de rozemarijn, de wijn, de uitgebakken spekjes en de bouillon erbij. Breng het aan de kook en zet het op laag vuur op bv een sudderplaatje. Laat het minimaal 2 uur lekker sudderen. Maak ondertussen de champignons en paprika schoon en snijd in grove stukken. Doe die een uur-half uur voor het opdienen, afhankelijk hoe zacht je de groenten wilt hebben, in de pan. Breng het geheel op smaak met evt zout en peper.

 

Lekker met eigengemaakte aardappelpuree en een groente naar keuze.

 

Bron: www.stoofpotje.net