Slagroomsoesjes
Ingredienten:
LET OP:
Deze verhouding precies aanhouden:
1/4 liter water
100 gram roomboter
snufje (keltisch)zeezout
125 gram (spelt)bloem
4 eieren
Voor de vulling:
1/4 liter slagroom
25 gram kokosbloesemsuiker
eventueel slagroomversteviger
Poedersuiker
Bereiding:
Water, boter en zout in een pan aan de kook brengen. De bloem onder voortdurend roeren er in strooien. De pan zo lang op het vuur houden en zo lang blijven roeren tot zich een bal vormt. Deze bal overdoen in een beslagkom en er direct 1 ei doorheen kneden. Laat het deeg ca 10 minuten afkoelen en meng dan de rest van de eieren een voor een door het deeg. Het deeg moet glanzen.
Laat het deeg 1/2 uur rusten. Doe het dan in een spuitzak.
Voor bereiding in de AF: Verwarm de AF voor op 180 graden. Spuit kleine hoopjes op de bakplaat en bak de soesjes 16 minuten op 180 graden. Gebruik wel een spatdeksel want de soesjes gaan 'vliegen'
Voor bereiding in de oven: Verwarm de oven voor op 200 graden. Spuit kleine hoopjes op een ingevet en met meel bestoven bakblik (of leg bakpapier op het bakblik). Bak de soesjes ca 30 minuten op 200C. Na het bakken de soesjes laten afkoelen en aan de onderkant open knippen\snijden.
Sla de slagroom stijf met suiker en eventueel slagroomversteviger, doe het in een spuitzak en vul de soesjes ermee. Leg ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
In de koelkast bewaren!
Reactie plaatsen
Reacties
Goedemiddag Elfriede ik wil morgen deze soesjes gaan maken maar welke maat eieren gebruikt u? Ik heb zelf altijd megaeieren van Lidl. Bvd. Astrid.