Naanbrood

 

Ingredienten:

(8 stuks, of 12 pitavormige naanbroodjes)

500 gram (spelt)bloem

7 gram gedroogde gist

250 milliliter yoghurt

100 milliliter melk

40 gram roomboter* voor het deeg + 100 gram voor het insmeren

2 theelepels(keltisch)zeezout

kokosolie om in te vetten

*Wie het helemaal Indian style wil doen, gebruikt ghee (geklaarde boter) in plaats van boter.

 

Bereiding:

Doe alle ingrediënten – behalve de 100 gram boter voor het insmeren – in een kom. Kneed dit tot een soepel deeg. Als het wat te plakkerig of vochtig blijft, voeg je voorzichtig kleine beetjes bloem toe.

Vet een schone kom in met olie. Doe het deeg in de kom en dek de kom af met een theedoek. Zet de afgedekte kom een uur tot anderhalf uur weg om te rijzen. Na deze tijd moet het deeg in hoeveelheid verdubbeld zijn.

Verdeel het deeg in 8 stukken. Vorm van elk stuk een bol. Rol elke bol met een deegroller uit tot een ovaal van enkele millimeters dik.

Smelt de resterende boter.

Voor bereiding in de AF:  Verwarm de af  voor op 200 graden. Smeer het brood in met de boter aan beide kanten en bak het brood op de grillpan 5 minuten

Voor bereiding in een grill/koekenpan: Verhit een grillpan. Je kunt ook een koekenpan gebruiken, maar dan krijg je die mooie grillstreep niet.

Smeer elk ongebakken naanbrood aan één kant in met gesmolten boter en bak deze 1,5 tot 2 minuten in de grillpan op de beboterde kant. Smeer de andere kant tijdens het bakken in met boter. Bak ook de andere kant 1,5 tot 2 minuten. Herhaal dit tot alle naan gebakken zijn.

Dit is een naanbrood naturel , je kunt evt ook wat knoflook en/of koriander naar smaak toevoegen.

 

Lekker bij Indiase groentesoep

Maak jouw eigen website met JouwWeb