Verse friet uit de airfryer

Ingredienten:

Kruimige aardappels, ik gebruik frieslanders, maar de meest gebruikte zijn bintjes

1 eetlepel gesmolten kokosolie

 

Bereiding:

Schil de aardappels en maak ze schoon. Snijd ze in mooie fijne reepjes. Je hebt vast zelf een idee hoe dik je ze wilt hebben. Spoel de gesneden aardappel goed af en zet ze 30 minuten in koud water. Hierdoor haal je het zetmeel van de aardappel, wat anders zou verbranden. 

Spoel ze weer goed af en droog ze goed. Verwarm ondertussen de AF voor op 100 graden.

Doe de friet in de airfryer en bak ze 15 minuten op 100 graden. Op deze manier gaar je ze voor en wordt de buitenkant gedroogd. Even halverwege een keer omschudden. Smelt ondertussen de kokosolie. Ik pak altijd een schaaltje heet water uit de kraan en zet daar een schaaltje bovenop met een eetlepel kokosolie.

Na die 15 minuten sprenkel je er de kokosolie overheen, even omschudden zodat het zich goed verspreid en bak de frietjes af op 180 graden voor 15-25 minuten. Afhankelijk van hoe krokant je ze wilt. Ondertussen ook een paar keer goed husselen.

 

Bron: https://www.philips.nl/c-m-ho/koken/airfryer-topic/airfryer-xxl

 

Reactie plaatsen

Reacties

anja
4 jaar geleden

hallo, ik heb net een Delonghi airfryer gekocht en ga vandaag op deze manier frietjes bakken, nu geeft mijn AF geen graden aan maar heeft 4 standen, weet u hoeveel graden stand 1, 2, 3 en 4 zijn?
bij voorbaat dank
Anja

Maak jouw eigen website met JouwWeb