Ingredienten 2 personen:

250 gram of pot 340 gram rode kool(met appel)

300 gram aardappelen

optioneel: 1 appel

paneermeel

klein beetje roomboter

 

Voor de hachee:

1 ui

20 gram roomboter

300 gram runderlappen

1 el bloem

200 ml runderbouillon

0.5 tl suiker

2 kruidnagels

mespuntje paprikapoeder

1 el rode wijnazijn

1 laurierblaadje

 

Bereiding:

Snijd de runderlappen in stukken van ca 3 cm. Pel en snijd de ui in grove stukken. Smelt wat roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui toe en bak even mee. Breng het vlees op smaak met paprikapoeder en roer de bloem erdoorheen. Voeg dan de rode wijnazijn en de suiker toe. Giet de bouillon erbij en roer goed door. Doe de laurier en kruidnagels erbij(steek evt de kruidnagels in het laurierblaadje) en breng aan de kook. Laat de hachee ca 3 uur of langer lekker sudderen op een laag vuur met het deksel op de pan. Haal de laatste ca 30 minuten het deksel eraf om de saus wat te laten indikken.

Maak ondertussen de aardappelpuree. Kook de aardappelen met evt de appel gaar en stamp ze fijn met melk tot een lekkere puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels uit de hachee en verdeel de hachee over de bodem van een ovenschaal. Laat evt de rode kool uitlekken en verdeel dat over de hachee. Dek dit af met de aardappelpuree en strooi daaroverheen wat paneermeel en verdeel er wat klontjes roomboter over. Zet de rodekoolschotel in de oven voor ca 30 minuten tot je een mooi goudbruin laagje hebt.

 

Bron: www.leukerecepten.nl