Risotto met kip en groenten

Ingredienten:

75 gr roomboter

300 gr kip(dij)filetblokjes

1 ui

250 gr winterpeen

1 bleekselderij

300 gr risottorijst

75 ml witte wijn

800 ml eigengemaakte kippenbouillon(Kipbouillon) of biologische van bv http://www.kleinstesoepfabriek.nl

40 gr geraspte Parmezaanse kaas

 

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en snijd de winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes. Smelt in een pan met dikke bodem de helft van de boter en bak hierin de blokjes kip ca 5 min. Schep de kip uit de pan en houd deze apart.

Fruit in dezelfde pan de ui, winterpeen en bleekselderij ca 5 min. Voeg de rijst toe en roer ca 1 min. zodat de korrels gaan glanzen. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.

Voeg een soepopscheplepel warme bouillon toe en blijf roeren. Herhaal dit tot de bouillon op is, voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna door de rijst is opgenomen. Pas op dat de rijst niet aanbakt.

Als je de laatste lepel bouillon bij de rijst hebt gedaan voeg je na ca 5 min de kipblokjes toe. Proef de risotto na 10 min of hij gaar is. Roer de rest van de boter en de helft van de parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met versgemalen peper en keltisch zeezout. Laat de risotto afgedekt nog 5 min. rusten. Serveer de risotto met de rest van de parmezaanse kaas.

 

Bron: Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.