Ingredienten(2 pers):

1.5 el kokosbloesemsuiker

125 ml ketjap

fijngehakte gember (ongeveer 3cm)

2 teentjes geperste knoflook

1 eetlepel witte wijnazijn

125ml kokosolie

500 gr kip(dij)filet, in blokjes gesneden

300 gr mie

2 el kokosolie

gember in fijne reepjes gesneden (ongeveer 4cm)

4 fijngesneden lente uitjes

200 gr gesneden paksoi

125 gr taugé

 

Bereidingswijze:

Meng de suiker, ketjap, fijngehakte gember, knoflook, witte wijnazijn en 125ml kokosolie in een grote kom en voeg de stukjes kip toe

Zet de kip in marinade minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast

Kook ondertussen de mie gaar volgens de instructies op de verpakking

Verhit één eetlepel olie in een wok en bak de kip in ongeveer 2 minuten gaar op matig tot hoog vuur

Haal de kip uit de pan en zet het opzij

Verhit de rest van de olie in de wok en bak de reepjes gember en lente ui ongeveer 2 minuten op hoog vuur

Voeg de kip en paksoi toe en wok het nogmaals 2 minuten op hoog vuur

Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de taugé toe.

 

Bron: www.smulweb.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb