Ingredienten(2 pers):
1.5 el kokosbloesemsuiker
125 ml ketjap
fijngehakte gember (ongeveer 3cm)
2 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel witte wijnazijn
125ml kokosolie
500 gr kip(dij)filet, in blokjes gesneden
300 gr mie
2 el kokosolie
gember in fijne reepjes gesneden (ongeveer 4cm)
4 fijngesneden lente uitjes
200 gr gesneden paksoi
125 gr taugé
Bereidingswijze:
Meng de suiker, ketjap, fijngehakte gember, knoflook, witte wijnazijn en 125ml kokosolie in een grote kom en voeg de stukjes kip toe
Zet de kip in marinade minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast
Kook ondertussen de mie gaar volgens de instructies op de verpakking
Verhit één eetlepel olie in een wok en bak de kip in ongeveer 2 minuten gaar op matig tot hoog vuur
Haal de kip uit de pan en zet het opzij
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de reepjes gember en lente ui ongeveer 2 minuten op hoog vuur
Voeg de kip en paksoi toe en wok het nogmaals 2 minuten op hoog vuur
Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de taugé toe.
Bron: www.smulweb.nl
Reactie plaatsen
Reacties