Boeuf bourguignon
Ingredienten:
Ca 600 gr magere runderlappen of riblappen
5 teentjes knoflook
3 laurierblaadjes
1 takje tijm
70 gr tomatenpuree
250 ml runderbouillon(eigengemaakt of van bv kleintje soepfabriek)
250 ml rode wijn
125 gram gerookte spekblokjes
2 uien
250 gr wortel
250 gr bleekselderij
250 gr kastanjechampignons
Keltisch zeezout
Peper
Arrowroot of speltbloem
Bereiding:
Doe de bouillon, wijn, tomatenpuree, laurier, tijm en 5 teentje knoflook grof gehakt in een grote braadpan op matig vuur tot het lauwwarm is.
Snijd intussen de runderlappen in blokjes van ca 2 cm en bestrooi met zout en peper. Verhit roomboter in een koekenpan en bak op hoog vuur het vlees rondom bruin. Schep het bij het tomatensausmengsel. Bak de spekblokjes uit en schep ze bij het vlees. Snipper de uien en bak ze goudbruin en voeg ze ook toe aan het vlees. Roer alles goed doorelkaar en breng aan de kook. Laat het vlees ca 1,5 sudderen op laag vuur.
Schil en snijd de wortel in halve plakjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Voeg de bleekselderij en wortel toe aan het vlees. Roer goed door en laat het nog ca 30 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
Snijd de champignons in plakjes en bak in een beetje roomboter tot ze net kleuren. Roer ze door de boeuf bourguignon. Bind de saus met een eetlepel arrowroot(wel even oplossen in koud water) en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met Verse friet uit de airfryer en Stoofpeertjes
Bron: HalloJumbo
Reactie plaatsen
Reacties
Het was heerlijk!! Ik ga dit gerecht ook met kerst maken.