Ingredienten:

500 gram aardappelen

300 gram spruitjes

1 grote of 2 kleine appels

6 plakken ontbijtspek of bacon

0.5 tl kerriepoeder

scheutje volle melk

zout en peper

 

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en de appel(s) en snijd ze in stukken. Kook de aardappels samen met de appel(s) ca 20 minuten. Maak de spruitjes schoon. 

Smelt wat roomboter in een koekenpan en bak het ontbijtspek of bacon knapperig en laat het daarna uitlekken op een stukje keukenpapier. Roerbak in het vet van het spek de spruitjes met wat zout en peper. Voeg hier ook de kerriepoeder aan toe. Na ca 5 minuten doe je er iets water bij en stoof ze ca 5 minuten tot ze beetgaar zijn. 

Giet, als ze goed gaar zijn, de aardappels met appels af en stamp ze samen met wat melk tot een smeuiig geheel. Verkruimel het spek en voeg dit samen met de spruitjes toe aan de aardappels. Breng het evt nog op smaak met wat zout en peper.

 

Bron: www.lekkerensimpel.com