Ingredienten:
Voor een springvorm van circa 20 centimeter:
1 ei
200 gram speltbloem
100 gram kokosbloesemsuiker
175 gram zachte roomboter (op kamertemperatuur);
een mespunt keltisch zeezout
Voor een springvorm van circa 24 centimeter of een speciale boterkoekvorm:
1 ei
250 gram speltbloem
125 gram kokosbloesemsuiker
een mespunt keltisch zeezout
200 gram zachte roomboter
 
Vergeten de boter op tijd uit de koelkast te halen? Leg hem dan - op een bord, zonder verpakking (die bevat vaak metaal) - in de magnetron en schakel die circa 20 tot 30 seconden op hoog vermogen in.
 
Bereiding:
Vet een vorm in met boter. Klop het ei met een vork los in een kommetje. Meng de bloem, de suiker en het zout in een schaal door elkaar. Doe zo'n beetje de helft van het ei bij het meel / suiker mengsel, bewaar de rest van het ei. Doe de zachte boter boter bij de rest van de ingrediënten in de schaal. Prak de boter en het ei met een vork door het bloem / suiker mengsel. Kneed - als alles met bloem bedekt is - de inhoud van de schaal verder met de hand tot een soepele, egale deegbal. Het deeg plakt eerst geweldig aan de handen, maar dat gaat vanzelf over. Druk het deeg plat in de ingevette vorm, zorg ervoor dat het overal even dik is. Bestrijk het deeg met het overgebleven ei. Maak - met de botte kant van een mes of een vork- een ruitpatroon op bovenkant van de boterkoek.
Voor bereiding in de airfryer: Verwarm hem voor op 150 graden en bak de koek af in 16 minuten.
Voor bereiding in de oven: Zet de boterkoek op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven van 170 graden en bak hem 35-40 minuten tot hij mooi goudbruin is.
Laat de boterkoek als hij klaar is - buiten de oven - in de vorm afkoelen. Draai - als er een speciale boterkoekvorm gebruikt wordt - na circa 10 minuten afkoelen het schuifje een keer rond. Snijd de boterkoek pas in puntjes of blokjes als hij helemaal afgekoeld is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb