Ingredienten 4 pers:
600 gram verse speltpasta of 500 gram gedroogde
Roomboter
1 ui
2 tenen knoflook
1 wortel
1 stengel bleekselderij
50 gram (kastanje)champignons
250 gram rundergehakt
75-100 gram spekblokjes
2 el tomatenpuree
125 ml witte wijn
300 ml eigengemaakte runderbouillon( Runderbouillon) of biologische van bv http://www.kleinstesoepfabriek.nl
0.5 tl nootmuskaat
keltisch zeezout
peper
125 ml room(bv blue band finesse)
Optioneel: fijngesneden peterselie
Optioneel: Geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de wortel en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes en de champignons in plakjes. Verhit de boter in de pan en bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en de champignons tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt en spekjes toe en bak tot het gehakt gelijkmatig bruin is. Voeg de tomatenpuree toe en bak het ca 2 minuten. Schenk de wijn erbij en breng op smaak met nootmuskaat en peper. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat het minimaal 1 uur op laag vuur sudderen.
Roer nu de room erdoor en laat de saus onafgedekt indikken.
Breng op smaak met zout en peper en optioneel de peterselie.
Kook de pasta.
Serveer met de geraspte parmezaanse kaas
Reactie plaatsen
Reacties