Mosterdsoep

Ingredienten:

1 liter kipbouillon(recept: Kipbouillon)

50 gram roomboter

60 gram(spelt) bloem

125 ml creme fraiche 

1 eetlepel grove mosterd

1 eetlepel Dijon mosterd

2 eidooier

Zwarte peper ui de molen

(keltisch)zeezout

150 gram spekjes/gerookte zalmreepjes

Optioneel lenteui in ringetjes of bieslook  

 

Bereidingswijze:

Verhit de boter in een pan en roer, als deze gesmolten is, de bloem er doorheen. Voeg nu de kippenbouillon toe en roer dit tot het één geheel wordt. Breng aan de kook.  Voeg nu de creme freche, 1 eetlepel dijon mosterd en 1 eetlepel grove mosterd toe. Goed doorroeren en langzaam doorwarmen. Doe de eidooiers in een kom voeg een schep hete soep toe en roer goed, herhaal dit een paar keer. Dit doe ik om te voorkomen dat de eidooiers gaan stollen, dat gebeurd namelijk als je ze gelijk in de hete soep doet. Doe de inhoud van de kom nu bij de soep, roer goed door. Niet meer laten koken!  Peper, zout en mosterd naar smaak toevoegen. Spekjes uitbakken of zalm in snippers snijden. Soep in je bord/kom schepje en spekjes/zalm en evt wat lenteui of bieslook toevoegen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.