Tikka massala
Ingredienten voor de currypasta:
15 gram koriander, vers (blad en steel)
5 tenen knoflook
2 rode Spaanse pepers, vers
gember, vers en ongeveer de grootte van een duim
2 of 3 eetlepels gedroogde kokos
1 klein blikje tomatenpuree
3 eetlepels (kokos)olie
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel garam masala
1.5 theelepels kokosbloesemsuiker
2 theelepels zwarte peper, gemalen
2 theelepels korianderzaad, gemalen
2 theelepels kurkuma
1 theelepel komijnzaad, gemalen
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel (keltisch)zeezout
Ingredienten voor de tikka massala:
currypasta
4 kipfilets, in 2 centimeter dikke reepjes of gelijke hapklare blokjes
2 uien, gehalveerd en in dunne plakjes
400 ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus) of 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kokosmelk (400 ml)
2 eetlepels (kokos)olie
1 duimgroot stuk gember, geschild en in dunne plakjes
twee handjes vers korianderblad
200 gram (biologische) yoghurt
handje geschaafde amandelen
1 citroen
Bereiding currypasta:
Doe alle ingredienten in de onionchef met het zwarte mesje of een andere hakmolen. Als je geen van beide hebt maak ze dan fijn in een vijzel.
Bereiding tikka massala:
Verhit de olie in een grote braadpan. Bak uien, peper en gember een minuut of 10 op niet te hoog vuur. De ui moet zacht zijn, zonder bruine randjes.
Voeg de currypasta en de kip toe. Zorg ervoor dat alle stukjes kip met de currypasta in aanraking komen.
Voeg tomaten en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg op dat moment linzen en/of gedroogde kokos toe, als je daarvoor kiest. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
Verwijder het deksel en laat de curry nog 5 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Controleer of het vlees mals en gaar is. Voeg eventueel nog wat zout en zwarte peper toe.
Serveer met (gele) rijst, enkele eetlepels yoghurt, geschaafde amandelen en korianderblaadjes. Geef er partjes citroen bij om erover uit te knijpen.
Reactie plaatsen
Reacties