Ingredienten (2 personen):

300 gram aardappels

250 gram gehakt

250 ml melk+extra voor aardappelpuree

halve bloemkool

25 gram roomboter+extra om in te bakken

25 gram speltbloem

1 el bieslook

1 teen knoflook

1 kleine ui

geraspte (parmezaanse) kaas

peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat 

 

Bereiding:

Kook de aardappelen en stamp ze fijn tot een lekkere puree met melk wat zout en nootmuskaat.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in ca 10-12 minuten gaar.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit wat boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even kort aan. Voeg dan het gehakt toe en bak dit bruin. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.

Voor de saus, smelt 25 gram roomboter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak even kort mee.

Roer er scheutje voor scheutje de melk door tot je een mooie gladde saus hebt, bij ieder scheutje melk goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Zodra je de saus hebt gemaakt voeg je de bieslook met wat peper, zout en nootmuskaat toe. Heb je liever een lekkere kaassaus roer dan nog 50 gram (parmezaanse)geraspte kaas door de saus.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal en verdeel daaroverheen de bloemkoolroosjes. Giet de saus over de bloemkool en verdeel als laatste de aardappelpuree over de bloemkool. Strooi over de aardappelpuree wat geraspte kaas of wat paneermeel en kleine blokjes roomboter.

Zet de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven voor ca 25 minuten tot de kaas mooi goudbruin is.

 

Bron: www.eefkooktzo.nl