Mexicaanse groentesoep

Ingredienten:

1 ui

1 teentje knoflook

1 rode (punt)paprika, in stukjes gesneden

1 tl kurkuma

1 liter groentebouillon(recept: Groentebouillon)

200 gr mais uit blik, uitgelekt

200 gr kidneybonen uit blik of 70 gr droge kidneybonen, geweekt en gekookt

200 ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus)of 200 ml gezeefde tomaten uit een pakje

1 groene peper

1 el (kokos)olie

Optioneel: paar takjes verse koriander

 

 

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst van de groene peper en snijd de peper fijn(als je van extra pittig houdt kun de zaadlijst laten zitten) Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper met de kurkuma 3 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.

Voeg de gezeefde tomaten en de helft van de mais en de helft van de paprika toe en breng weer aan de kook. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de rest van de mais, paprika en de kidneybonen toe en verwarm nog even mee. Optioneel: Hak de koriander fijn en strooi over de soep.

 

Lekker met nachochips (recept:Nacho chips)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.