Ravioli gevuld met rucola, ricotta en gedroogde tomaatjes in een romig sausje

Het deeg maken. Zelf heb ik een pastamachine waar ik 250 gram speltbloem in doe met 1ei en 95 ml water en daar lasagnebladen van draai. Die bladen rol ik in de breedte uit tot het over de raviolimal past. Je kunt het ook met de hand doen, strooi dan 150 gram bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden, doe daar 1 ei en 30 ml water in en kneed het tot een soepel deeg. Voeg dan nog 0.75 el olijfolie toe en kneed goed door. Verpak het in plasticfolie en laat ca 30 minuten rusten in de koelkast. Bron: 24kitchen

 

 

Ingredienten vulling (2 personen):

50 gram rucola

50 gram ricotta

3 gedroogde tomaatjes

25 gram parmezaanse kaas

olijfolie

water

 

Bereiding;

Doe alle ingredienten in een hakmolen/blender met een scheutje olijfolie en een scheutje water. Pureer alles tot een mooi papje.

Leg een vel pasta over de raviolimal, vul ze met een beetje vulling. Leg er het andere vel overheen en ga met de deegroller eroverheen om ze te snijden. Heb je geen raviolimal, kun je er ook rondjes uitsteken van ca 8cm. Randjes beetje natmaken, vulling erop en rondje eroverheen.

 

Ingredienten saus:

200-250 gram tomaten/cherrytomaatjes

2 teentjes knoflook

200 ml verse slagroom

50 gram rucola

zout en peper

olijfolie

opt: 1 bol mozzarella

 

Bereiding saus:

Halveer de cherrytomaatjes of snijd de tomaten in 8 stukken. Kneus de knoflook. Doe tomaten en knoflook in een ovenschaal met zout en peper en besprenkel het met wat olijfolie. Doe het ca 12 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden of 7 minuten in de AF op 200 graden. Zo worden de tomaatjes lekker zacht.

 

Kook de ravioli in ruim water in ca 4 minuten gaar.

Giet de ravioli af. Verwarm ondertussen de slagroom, prak de knoflook fijn en doe ze bij de slagroom samen met de tomaatjes, rucola, opt mozzarella en wat zout en peper. Doe de ravioli bij de slagroom en meng goed door elkaar.

Serveer er eventueel wat parmezaanse kaas en pijnboompitjes bij.

 

Heb je geen zin om je eigen ravioli te maken, kun je natuurlijk ook kant en klaren halen.

 

Bron:www.24kitchen.nl en www.lekkerensimpel.com