Snert

Ingredienten:

500 gram spliterwten

Bosje bladselderij

Bosje peterselie

2 a 3 laurierblaadjes

Halve knolselderij(ca 250 gram)

2 aardappelen

2 uien

250 gram prei

350 gram winterwortel

(Keltisch)zeezout

 

Voor door de snert:

100-150 gram winterwortel in kleine blokjes

100-150 gram knolselderij in kleine blokjes

150-200 gram doperwten

2 rookworsten

 

Bereiding:

Was de spliterwten goed en doe ze in een grote soeppan(min 5 liter) met ca 2 liter water. Snijd alle groenten grof en doe ze in de pan samen met de peterselie, selderij en laurierblaadjes. Breng het aan de kook en laat het minimaal 2 uren sudderen op laag vuur.

Haal de laurierblaadjes uit de pan en pureer de snert glad met een staafmixer. Breng de snert op smaak met zout en doe de blokjes wortel, knolselderij en de doperwten in de pan. Breng de snert opnieuw aan de kook en laat nog een klein uurtje staan om de blokjes groenten te garen. Doe het laatste kwartiertje de in plakjes gesneden rookworst erbij .

 

Heb je liever meer vlees in je snert, laat dan 2 schouderkarbonades(ca 400 gram) en evt speklapjes minimaal 2 uren meekoken. Haal ze uit de pan als je de snert gaat pureren en snijd ze dan in blokjes en voeg toe aan de snert. 

 

Lekker met roggebrood en (zeeuws) spek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.