Italiaanse stroganoffschotel
Ingredienten:
450 gram rundvleesreepjes/bieflap
1 ui
2 tenen knoflook
1 kleine rode paprika
100 gram kleine (kastanje)champignons
2 el kappertjes
400 ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus)of 1 blik gepelde tomaten/tomatenblokjes(400 gram)
2 el balsamicoazijn
1 el provencaalse kruiden
2 el kokosolie/roomboter
300 gram verse (spelt)pasta of 250 gram gedroogde
(keltisch)zeezout
Peper
Optioneel: 100 gram zwarte olijven
Bereiding:
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olie/boter in een braad/hapjespan met de ui en knoflook, als het goed heet begint te worden de rundvleesreepjes en kruiden toevoegen en bruin bakken. Dan de in vieren gesneden champignons en de in blokjes gesneden paprika meebakken en de passata toevoegen. De kappertjes en optioneel de olijven als laatste toevoegen en alles op smaak brengen met zout, peper en balsamicoazijn.
Bron: Gezond genieten met Sonja!
Reactie plaatsen
Reacties