Ingredienten 4 personen:
4 teentjes knoflook
50 g katenspek
1 bosje bladpeterselie
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
2 el paneermeel
250 g kipgehakt
600 gram verse speltpasta of 500 gram gedroogde
4 rode uien
kokosolie om in te bakken
1 el tomatenpuree
1.5 el kokosbloesemsuiker
50 ml balsamico azijn
400 ml passata(recept eigengemaakte passata: Passata(tomatensaus)
400 gr hele snijbonen
keltisch zeezout
peper
Bereiding:
Kippengehaktballetjes:
Pel en snijd/pers 2 tenen knoflook.
Snijd het katenspek in kleine stukjes.
Pluk en snijd de helft van de peterselie fijn.
Meng de knoflook, katenspek, paneermeel, de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas, het ei en een beetje zout en versgemalen peper door het kippengehakt. Kneed alles goed door. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Verdeel de kippengehaktballetjes op de grillplaat en bak ze in een voorverwarmde airfryer op 180 graden in 11 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel de kippengehaktballetjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kippengehaktballetjes in een voorverwarmde oven op 200 graden in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Zoete uien-tomatensaus:
Pel en snipper de rode uien.
Verhit wat olie in een hapjes/braadpan en bak de uien circa 5 minuten. Voeg de resterende knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuut mee en meng de resterende Parmezaanse kaas erdoor. Bak circa 2 minuten mee. Voeg de bruine kokosbloesemsuiker toe, schenk de balsamicoazijn en de passata erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 5 minuten koken. Kook ondertussen de pasta.
Snijbonen:
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in grove stukken van ca 2 cm. Kook de snijbonen in circa 5 minuten beetgaar.
Roer de pasta door de saus en evt de snijbonen, die kun je er ook apart bij serveren. Serveer de balletjes er wel apart bij.
Bron: 24kitchen
Reactie plaatsen
Reacties