Romige wortelsoep
Ingredienten:
1 ui
1 cm verse gember
2 el kokosolie
1 kg winterpeen
1 teen knoflook
800 ml kraanwater
200 ml kokosmelk
1 sinaasappel
Keltisch zeezout
0.5-1 tl Chilipeper
Bereiding:
Snipper de ui en gember. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en gember 5 min. Roer af en toe.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Voeg de winterpeen en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het water en de kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook en laat ca 20 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen goed gaar is.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de sinaasappel uit. Vind je de soep te dik, doe er dan water bij tot hij de goeie dikte heeft. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met chilipeper en zout.
Bron: Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties