Vlaams stoofvlees

Ingredienten:

4 uien (500-600 gram)

Ca 750 gram runder(rib)lappen

75 gram roomboter

Keltisch zeezout

peper

1 el kokosbloesemsuiker

2 el speltbloem

2 el azijn

Flesje (330 ml) trappistenbier (Westmalle dubbel)

2 laurierblaadje

3 kruidnagel

2 a 3 takjes tijm of 1.5 tl gedroogde tijm

2 sneetjes speltbrood

1 el mosterd

 

Bereiding:

Pel en snipper de uien. Snijd de runderlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur in ongeveer 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper. Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan. Fruit de uien circa 3 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de suiker en de bloem toe en bak die ongeveer 1 minuut zachtjes mee. Voeg de azijn, het bier, het laurierblad, de kruidnagel, de tijm en het vlees toe. Laat het mengsel aan de kook komen en laat het op heel zacht vuur evt met behulp van een sudderplaatje circa 1 uur zachtjes stoven. Verwijder intussen de korstjes van het brood en besmeer het brood met mosterd. Leg na ca 1 uur het brood met de mosterdkant op het vlees en laat het 30 minuten mee sudderen. Schep het vlees om, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden. Stoof het in ongeveer 1 uur verder zachtjes gaar.

 

Lekker met frietjes en bv Stoofpeertjes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.