Pasta met andijvie, champignons en room
Ingredienten:
300 gram verse speltpasta of 250 gram gedroogde
1 krop andijvie
1 ui
1-2 tenen knoflook
250 g (kastanje)hampignons in plakjes
20 g boter
250 ml room
1 tl groentebouillon zonder zout(bv het blauwe huis) of 1 biologisch groentebouillonblokje
(keltisch)zeezout
Peper
peterselie fijngesnipperd
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof. Was de andijvie goed en maak goed droog met bv de slacentrifuge. Laat de boter smelten en bak hierin de ui en knoflook ca 5 minuten. Doe de champignons erbij en bak nog ca 5 minuten. Doe de andijvie er beetje bij beetje bij tot het geslonken is. Overgiet met room. Kruid de saus met de theelepel groentebouillon, (keltisch)zeezout, peper en peterselie. Gebruik je een bouillonblokje laat het zout dan weg. Laat alles nog 3 minuten stoven op een zacht vuurtje.
Reactie plaatsen
Reacties