Soep van kikkererwten, tomaat en knoflook

Ingredienten:

500 gr droge kikkererwten

1 kg pruim/trostomaten

1 bol knoflook

Olijfolie

Roomboter

2 el gedroogde oregano

2 preien, in ringen gesneden

1 liter kipbouillon(recept: Kipbouillon)

2 el tomatenpuree

Peper

(keltisch)zeezout

 

Bereiding:

Week de kikkererwten een nacht in 2 liter water. Breng ze de volgende dag aan de kook en laat ca 1 uur zachtjes koken tot de kikkererwten gaar zijn. Giet ze af en zet ze apart.

Halveer de tomaten, snijd de bovenkant van de bol knoflook.

 

Voor bereiding in de AF:

Doe de tomaten en knoflook in het mandje en besprenkel/spray ze in met olijfolie. Strooi er zout en gedroogde oregano over en bak alles 16 minuten in een voorverwarmde AF op 180 graden.

 

Voor bereiding in de oven:

Doe de tomaten en knoflook in een braadslee en besprenkel/spray ze in met olijfolie. Strooi er zout en gedroogde oregano over en bak alles 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 

Haal de bol knoflook uit elkaar en pel 5 teentjes. Doe de 5 teentjes en de tomaten in een keukenmachine en pureer dit.

Verhit iets boter in een soeppan en fruit de prei 3 minuten. Voeg de bouillon toe, laat deze aan de kook komen. Zet het vuur lager en laat een minuut of 15 sudderen. Voeg dan het tomatenmengsel, tomatenpuree en kikkererwten toe aan de bouillon. Breng het op smaak met peper en zout en laat het goed warm worden.

 

Lekker met Speltbreekbrood met tijm en knoflook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.