peertjes-2.jpg

Stoofpeertjes

Ingredienten voor 1 kilo:

75 gram kokosbloesemsuiker

7 kruidnagels

1 kaneelstok

1 laurierblad

250 ml zoete(spaanse)rode wijn

water

Bereiding:

Schil de peertjes, snijd ze in 4en en haal het klokhuis eruit. Je kunt ze ook heel laten als je dat leuker vindt. Doe alle ingredienten in een grote pan en vul aan met water tot ze onder staan. Breng aan de kook, zet ze op het kleinste pitje op de laagste stand en kook ze minimaal 1 uur, als je ze heel laat minimaal 1.5 uur.

 

Lekker bij Hachee en aardappelpuree of patat

 

Zelf maak ik een paar kilo in 1 keer klaar en doe ze in potten. Steriliseer(hoe je dat doet klik op: Potten steriliserende potten goed. Doe de peertjes in een pot en vul aan met het vocht. Doe het deksel erop en laat een nacht op de kop op een theedoek afkoelen. Op die manier vacumeer je het en kun je het een paar maanden bewaren. Als je ze goed gevacumeerd hebt staat het deksel nog bol. Dat kun je controleren door op het deksel te drukken, als het deksel 'klikt' is hij niet vacuum. Bewaar de potten op een donkere koele plaats.