Heksenkaas1.jpg

Heksenkaas

Ingredienten:

150g kruidenkaas (bv Boursin)

60g mayonaise

50g rauwe prei (lichtgroene deel)

10g verse peterselie

1 snufje (keltisch)zeezout

1 snufje versgemalen zwarte peper

enkele druppels citroensap

 

Bereiding:

Doe alle ingredienten in de onionchef en mix het met het zwarte mesje. Of pureer de prei en peterselie samen met de mayonaise, zout, peper en citroensap met een staafmixer. Als je geen van beide apparaten hebt, snij dan de prei en peterselie of basilicum heel fijn en wrijf met een lepel op de snijplank de stukjes fijn tot puree. Meng vervolgens de kruidenkaas erdoor. Klaar!

Wil je een nog lichtere variant, dan kun je de mayonaise deels vervangen door yoghurt. Heb je geen peterselie, dan is verse basilicum ook lekker; gebruik dan geen 10 gram maar ongeveer 8 tot 10 grote bladeren.