Bigmac.jpg

Mc Donald’s Big Mac(2 burgers)

Ingredienten voor de burgers:

400 gram rundergehakt

Peper

Keltisch zeezout

2 hamburgerbroodjes

1 ui

Handvol ijsbergsla

1 augurk

2 plakjes cheddar

 

Ingredienten voor de Big Mac-saus:

2 el Heinz Sandwichspread fijne tuinkruiden

1 el mayonaise

1 tl ketchup

0.5 tl citroensap

mespuntje kokosbloesemsuiker

 

Bereiding:

Roer alle ingredienten voor de Big Mac-saus door elkaar.

Doe het gehakt met de peper en zout naar smaak in een kom en kneed het even door. Vorm 4 grote, dunne burgers van het gehakt. Let op maak ze echt goed dun, in de pan zetten ze nog uit. Bak de burgers in een koekenpan of de airfryer.

Leg de broodjes 20 sec in de magnetron zodat ze wat zachter worden. Snijd de broodjes vervolgens voorzichtig in 3en.

Snipper de ui, snijd de ijsbergsla in reepjes en de augurk in dunne plakjes.

Smeer een lepel saus op het onderste deel van het broodje. Leg hier een beetje ijsbergsla bovenop, vervolgens een beetje sla en een hamburger. Verdeel een beetje ui en augurk over de hamburger en leg het middelste deel van het broodje hierbovenop. Smeer ook het middelste deel in met een beetje saus gevolgd door wat ijbergsla. Leg hier weer een hamburger op en verdeel een beetje ui en augurk erover. Leg het kapje van het broodje erbovenop en serveer direct.

 

Bron: Guilty Pleasures van Sabine Koning