aardappelgratin.jpg

Gegratineerde aardappelen

Ingredienten:

1 kg aardappelen

2 tenen knoflook

0.5 liter slagroom

(Keltisch)zeezout

Nootmuskaat

Takje tijm

Geraspte parmezaanse kaas

 

 

 

 

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Pel de knoflook en pers ze of  hak ze fijn. Doe de aardappelplakjes in een pan met dikke bodem. Voeg de knoflook, slagroom, zout, peper, snufje nootmuskaat en de tijm toe. Kook de aardappelen ca 10 min. Vet een ovenschaal in. Schep de aardappelplakjes met een schuimspaan uit de slagroom en doe ze in de ovenschaal. Verwijder het takje tijm. Kook de slagroom ca 3 minuten in. Schenk de slagroom over de aardappelplakjes en bestrooi met kaas.

 

Voor bereiding in de airfryer: 7 minuten op 180 graden tot de kaas mooi goudbruin is

Voor bereiding in de oven: ca 20 minuten op 200 graden tot de kaas mooi goudbruin is