pittigepasta.jpg

Pittige pasta met romige knoflooksaus en kip

Ingrediënten:

300 gram (spelt)pasta

2 kip(pedij)filets, in blokjes

0.25 theelepel knoflookpoeder

0.5 theelepel paprikapoeder

1 ui, gesnipperd

3 teentjes knoflook, fijngehakt/geperst

1 rode paprika, in kleine blokjes

2 tomaten, in blokjes

400ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus) of 1 pakje passata

0.25-0.5 theelepel chili poeder

(keltisch) zeezout

50 ml room, bv blue band finesse

klein handje basilicum, grof gesneden

 

Bereiden:

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

Kruid intussen de blokjes kipfilet met de knoflookpoeder en paprikapoeder.

Verhit een beetje kokosolie in een hapjespan en bak de kip hierin gaar.

Neem de kip uit de pan en zet even apart.

Voeg evt een beetje kokosolie toe aan de pan en bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.

Voeg de paprika toe en bak en paar minuten mee.

Doe de tomaten, passata en chilipoeder erbij en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.

Breng op smaak met zout.

Roer de room en de kip door de saus en warm even mee.

Meng de gekookte pasta door de saus.

Roer vlak voor het opdienen de basilicum door de pasta.