kippenvleugels.jpg

Zoet-pittige kippenvleugeltjes

Ingrediënten:

1 kg kippenvleugels

150 ml ketchup

18 gr kokosbloesemsuiker

5 eetlepels sriracha chili sauce

1 eetlepel soyasaus/ketjap

paar drupjes citroensap

paar drupjes worcestershiresauce

fijngehakt teentje knoflook (poeder kan ook)

(keltisch)zeezout

Peper

 

Bereiding:

Pak een kommetje en doe daar alle ingrediënten in voor de marinade (behalve zout en peper). Meng alles goed door elkaar. Breng de marinade nu met zout en peper op smaak.

Doe de marinade nu bij de kippenvleugels in een grote mengkom en meng goed zodat alle kip bedekt is met de marinade.

Laat de kip met de marinade minimaal een uur in de koelkast staan

 

Voor bereiding in de AF: Verwarm de AF voor op 180 graden. Bak ze 20 minuten op 180 graden. Tussendoor een keer omdraaien.

 

Voor bereiding in de oven: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de kip op een rooster met daaronder aluminiumfolie om het vet op te vangen zodat je de oven schoon houdt.

Bak de kippenvleugels ca 40 minuten. Tussendoor een keer omdraaien.