Porkolt.jpg

Pörkölt (Hongaarse Goulash)  

Ingredienten:                                                                                       

1 kg rundersucade, riblappen of ander stoofvlees

250 gram gerookte spekreepjes

4 uien

4 tenen knoflook

3 rode (punt)paprika’s

4 tomaten

 

1 (klein) blikje tomaten puree

2 el paprikapoeder

Chilipoeder naar smaak

1 tl komijnpoeder

2 takjes tijm

2 laurierblaadjes

2 el worchestersaus

250 ml rode wijn

250 ml eigengemaakte runderbouillon ( Runderbouillon) of biologische van bv http://www.kleinstesoepfabriek.nl  

 

 

Bereiding:

De in stukjes gesneden vlees aanbraden in een beetje roomboter en dan uit de pan nemen. De spekreepjes eventjes laten bakken en dan gaan de uien en de knoflook erbij. Die ook even meebakken en dan voeg je de paprikapoeder en chilipoeder toe. Nu kan het vlees terug in de pan. Voeg de komijn, tijm, laurier en worchestersaus toe. Daarna gaat de wijn erbij. Vervolgens de stukjes tomaat en paprika. Als laatste de tomatenpuree en het water. Alles nu laten koken en als het kookt op kleinste pitje laagste stand laten pruttelen(het liefst op een sudderplaatje, bakt het niet aan) Minimaal 2 uren laten sudderen, maar hoe langer het kan hoe lekkerder.

 

Wij vinden dit  gerecht het lekkerst met rijst, maar kan ook heel goed met  aardappelpuree, pasta, gnocchi of met brood.