kipkerriesalade.jpg

Kipkerriesalade

Ingredienten:

300 gram kipfilet

3 eetlepel mayonaise

3 eetlepels zure room of griekse yoghurt

2 eetlepels (pikante)kerriepoeder

snufje kurkuma (geelwortelpoeder)

1 tl gemberpoeder

1 tl suiker; scheutje citroensap

peper

(keltisch) zeezout naar smaak

Optioneel: kleine stukjes appel, druiven, rozijnen of ananas.   

 

Bereiding:

Kook de kipfilet gaar in zoutwater. Laat afkoelen. Snij de kip in stukken van ca 2 cm en doe ze in de onionchef met het zwarte mes of een andere hakmolen en hak heel snel tot het mooie stukjes worden(let op, niet te lang, want dan wordt het poeder) of snij de kip dwars op de vezel door in stukken van ca 2cm en pluis het vlees uit elkaar. Meng de rest van de ingredienten door de kip. Breng op smaak met peper, zout, kerrie en/of suiker tot je je gewenste smaak hebt. Lekker op een afbakbroodje als lunch of op een toastje als tussendoortje.