tomatengroentesoep.jpg

(Tomaten)groentesoep

Ingredienten:

1.5 liter groente- of runderbouillon(recept: Groentebouillon of Runderbouillon)

400 ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus) of 1 blik/pak tomatenblokjes

250 gr. gehakt naar keuze;

1  prei;

1 winterpeen;

Paar roosjes bloemkool;

selderei;

vermicelli

Bereiding:

De bouillon op laag vuur zetten. Ondertussen het gehakt kruiden met (keltisch)zeezout, peper, foelie, beetje nootmuskaat en een eetlepel paneermeel. Je kunt ook gekruid gehakt gebruiken.  Van het gehakt balletjes draaien, prei en winterpeen in hele fijne blokjes snijden, ik heb de onionchef daarvoor gebruikt.  Selderei snipperen en alle ingredienten  in de bouillon doen. Aan de kook brengen en ca 20 minuten zachtjes laten koken.

Wil je een lekkere groentesoep laat dan de tomatenblokjes achterwege!