loempia1.jpg

Loempia’s

Ingredienten voor 10 vietnamese loempia’s:

20 plakjes loempiadeeg

2 bosuitjes

200-250 gram winterpeen

125-150 gram taugé

200 gr surimi-sticks

2-3 el sojasaus

Peper

1 el chilisaus

1 el (kokos)olie

 

Bereiding:

Laat het deeg ontdooien. Was de bosuitjes en snijd ze klein. Schil de wortels en was ze. Snijd de wortels  fijn evt met behulp van de onionchef. Spoel de taugé af. Verwarm 1 el olie en bak de groenten in ca 4 minuten. Snijd de surimi-sticks in dobbelsteentjes en voeg ze toe aan de groenten. Breng het mengsel op smaak met soja-saus, 1 el chilisaus en peper. Laat het afkoelen.

Vietnamese-loempia-45.jpg

Leg telkens 2 plakjes deeg op elkaar.

Leg de loempiavellen met de punt naar je toe op je werkblad. Doe ongeveer op een kwart van de loempiavel de vulling en vouw de punt daarover heen.

Vietnamese-loempia-46-3.jpg

Begin daarna met rollen tot halverwege.

Vietnamese-loempia1-47-1.jpg
Vietnamese-loempia2-48-1.jpg

Vouw de punten aan de zijkant naar binnen en rol hem verder op.

Vietnamese-loempia3-50-1.jpg

Maak de overgebleven punt een beetje nat en druk deze op de loempia.

Vietnamese-loempia4-51-1.jpg

Voor bereiding in de af: bak ze 8 minuten op 200 graden

Voor bereiding in olie: verwarm 500 ml olie in een diepe pan en frituur ze ca 5 minuten.

Serveer ze met chilisaus

Als je ze liever met kip maakt, vervang dan de surimi-sticks door 200 gram kip(pedij)filet. Bak de kip dan eerst in 1 el olijfolie ca 4 minuten en bak dan de groenten nog even mee.