Pasta quattro formaggi(4 kazen)

 

Ingredienten:

300gr Verse speltpasta of 250 gr gedroogde

200ml Room (bv Blue band finesse)

50gr Parmezaanse kaas

50gr Pecorino

50gr Fontina (aangezien deze kaas moeilijk te krijgen is in Nederland, heeft de kaasboer mij Stelvio  meegegeven, een goede vervanger)

50gr Gorgonzola

10gr Roomboter

 

Bereiding:

Rasp de Parmezaanse kaas en de Pecorino. Snij de Fontina en de Gorgonzola in kleine blokjes.

 

Kook de pasta volgens bereiding.

 

Doe de room in een pannetje en voeg daar de 4 soorten kaas bij. Roer het geheel alvast een beetje door voordat je de pan op het vuur zet. De 4 soorten kaas zijn hierdoor al enigszins gemengd. Zet het pannetje op een niet al te hoog vuurtje en hou deze goed in de gaten. Roer regelmatig en zorg ervoor dat de kaas geleidelijk smelt. Als er een mooie gladde saus ontstaat, smelt je het klontje boter in de saus. Het klontje boter zorgt ervoor dat de kaas lekker smeuïg blijft en niet te snel hard wordt. Eventueel zou je ook nog een heel klein scheutje witte wijn aan de saus kunnen toevoegen. Dit mag je alleen helemaal op het einde doen en vooral niet tijdens het proces waarin de kaas nog moet smelten.

 

Als het goed is, is de pasta 'al dente' op het moment dat de saus van 4 soorten kaas klaar is. Giet de pasta af en roer de kaassaus door de pasta.

 

Bron: http://www.allesoveritaliaanseten.nl