Tortilla taart met gehakt

Ingredienten:

4 spelttortilla`s

250 gr. rundergehakt

200 gr. tomaten

100 gr. zure room

1/2 rode paprika

1/2 ui

2 tenen knoflook

1 el tomatenpuree

½ tl uienpoeder

½ tl knoflookpoeder

½ tl paprikapoeder

¼ tl gemalen komijn

¼ tl gemalen koriander

mespuntje chilipoeder

35 gr geraspte parmezaanse kaas

70 gr mais

Geraspte parmezaanse kaas (naar smaak)

Optioneel : 1 el. jalapeno (uit een potje)

Optioneel: 1 el. Koriander

 

Bereiding:

Maak de knoflook fijn, snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes.

Optioneel: Hak de jalapeno fijn,  snijd de koriander fijn.

 

Bak het gehakt rul, voeg de knoflook en de uien toe en laat dit eventjes sudderen.

Doe de tomaten en de paprika erbij en laat het 10 min. sudderen.

Voeg dan de tomatenpuree, uienpoeder, knoflookpoeder, gemalen komijn,  gemalen koriander, chilipoeder, mais en optioneel de jalapeno toe. Roer goed door en laat even bakken. Als laatste de 35 gram geraspte kaas. Haal de pan van het vuur zodra het gesmolten is

 

Vet een springvorm in en begin als eerste met een tortilla.

Daarop komt een schep van de saus.

Smeer een tortilla in met zure room en leg die met de kant van de zure room op de saus.

Maak zo laag voor laag.

Van de laatste tortilla smeer je ook de bovenkant in met zure room.

Bestrooien met geraspte kaas.

Bak de taart 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden of in een voorverwarmde airfryer op 180 graden  15 tot 17 minuten.

 

Garneer hem eventueel met de koriander.

 

Lekker met eigengemaakte Guacamole

 

 

Bron: www.smulweb.nl en www.laurasbakery.nl