macaronikaas.jpg

Pastaovenschotel met 3 kazen:

Ingredienten ovenschotel:

300 gram (spelt)pasta naar keuze

1 ei, losgeklopt

0.5 eetlepel grove mosterd

1 el fijngesneden verse bieslook

4 tomaten in plakjes

bechamelsaus

65 gram geraspte oude kaas

65 gram geraspte parmezaanse kaas

30 gram blauwschimmelkaas

(keltisch)zeezout

peper

Optioneel: 2 eetlepels zonnebloempitten

 

Ingredienten bechamelsaus:

300ml melk
25gr roomboter
20g (spelt)bloem
(Keltisch )zeezout
Zwarte peper uit de molen
 
Bereiding bechamelsaus:
Gebruik een pannetje met dikke bodem voor het maken van de bechamelsaus. Begin met het smelten van de boter. Als de boter een mooi kleur heeft en enigszins begint te borrelen, doe je de bloem bij de boter. Roer de bloem met een houten pollepel door de boter, zodat er een mooi glad geheel ontstaat, dit heet een roux. Laat de roux 2 minuten zachtjes doorkoken op een zeer laag vuurtje, maar let er goed op dat de roux niet verkleurt. Het doorkoken van de roux zorgt ervoor dat er bij het bereiden van de bechamelsaus geen klontjes ontstaan. Na 2 minuten roer je de melk door de roux. Giet de melk scheutje voor scheutje bij de roux. Na ieder scheutje melk roer je de roux en de melk goed door elkaar, zodat de saus helemaal glad is, voordat je het volgende scheutje melk erbij doet. Vanzelfsprekend wil je voorkomen dat er klontjes in de bechamelsaus komen. Laat de bechamelsaus nu nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes doorkoken, zodat de smaak zich volop kan ontwikkelen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Let wel op dat de kaas al zout is. 

 

Bereiding ovenschotel:

Kook de pasta volgens verpakking.  Giet de pasta af, laat hem uitlekken en doe de pasta in een ovenschaal. Maak de bechamelsaus en voeg het losgeklopte ei, de oude kaas, blauwschimmelkaas, mosterd en bieslook toe aan de saus. Schenk de saus over de pasta en zorg ervoor dat hij helemaal is bedekt. Verdeel de plakjes tomaat erover. Bestrooi met de belegen kaas en optioneel de zonnebloempitten.

Voor bereiding in de airfryer: 16 minuten op 170 graden, tot de bovenlaag goudbruin is en borrelt.

Voor bereiding in de oven: 25-30 minuten op 190 graden, tot de bovenlaag goudbruin is en borrelt