Kruidenboter.jpg

Kruidenboter:

Ingredienten:

250 gram roomboter;

3 tl biologische groentebouillonpoeder van bv het blauwe huis(te verkrijgen bij een biologische winkel) of een half biologische bouillonblokje

Scheutje citroensap;

Scheutje witte wijn;

2 tenen knoflook

Lekker veel verse peterselie; gesnipperd

Lekker veel verse bieslook; gesnipperd

(Keltisch)zeezout(als je de bouillonpoeder van het blauwe huis gebruikt in andere bouillonpoeders/blokjes zit vaak al zout)

Optioneel:  1 sjalotje

 

Bereiding:

Laat de roomboter zacht worden(Vergeten de boter op tijd uit de koelkast te halen? Leg hem dan op een bord, zonder verpakking, die bevat vaak metaal,  in de magnetron en schakel die circa 20 tot 30 seconden op hoog vermogen in)  Snijd of knip de peterselie en bieslook heel fijn.  Snipper evt het sjalotje, en doe alle ingredienten bij de roomboter. Alles heel goed doormixen met een vork en klaar!!