Tomatensoep.jpg

Tomatensoep van geroosterde groenten

Ingredienten:

600 gram rijpe trostomaten

1 rode ui

1 theelepel tijm

kokosolie

2 teentjes knoflook

2 stengels bleekselderij

500 ml runder of groentebouillon(recept:Groentebouillon of Runderbouillon)

Peper en (keltisch)zeezout;

Peterselie om te garneren

 

Bereiding:

Snijd de tomaten in vieren en de knoflook, ui en bleekselderij in stukken.

Voor bereiding in de AF: Verwarm de AF voor op 200 graden, doe de tomaten in het mandje of leg ze op de bakplaat. Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe. Besprenkel ze met een beetje kokosolie en voeg de tijm met wat peper en zout toe. Alles even goed omhusselen en dan 13 minuten op 200 graden.

Voor bereiding in de oven: Verwarm de oven voor op 225 graden. Doe de tomaten in een ovenschaal en voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe. Besprenkel ze met een beetje kokosolie en voeg de tijm met wat peper en zout toe. Alles even goed omhusselen en dan ongeveer 25 minuten in de oven op 225 graden.

Doe de tomaten in een soeppan en voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Pureer  de soep met een staafmixer fijn, breng op smaak met peper en zout.

Garneer met wat verse peterselie.