spaghettirucola.jpg

Pasta met rucola

En tomaten-champignonroomsaus

 

Ingredienten

1 ui

2 teentjes knoflook

40 gr rucola

250 gr kastanjechampignons

4 tomaten

300 gr verse speltpasta of 250 gr gedroogde

75 ml crème fraîche

2 el kokosolie

Olijfolie extra vierge naar smaak

Tijm of een ander kruid naar smaak

Keltisch zeezout

Peper

Optioneel: 1 verse spaanse peper voor extra pit

 

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de rucola en snijd eventueel klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en evt de peper 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend op een hoog vuur totdat ze slinken. Was en snijd intussen de tomaten klein en bak ze met de champignons mee. Pers er de knoflook bovenuit en bestrooi met tijm (of een ander kruid). Laat zachtjes 5 minuten pruttelen. Voeg de crème fraîche bij de groenten en verwarm even mee. Roer als laatste de rucola met een beetje olijfolie erdoorheen.

 

Bron: http://www.ekomenu.nl