Piripiri.jpg

KIP IN PIRI PIRI SAUS

Piri piri saus

 Ingrediënten:

3 gr gedroogde chilipeper

1 el (keltisch)zeezout

4 teentjes knoflook geperst

Sap van 1 citroen

4 el kokosolie

 

Bereiding:

Doe alle ingredienten in een hakmolen en mix alles tot een gladde massa. Of als je geen hakmolen hebt stamp dan de chilipeper fijn in een vijzel. Voeg zeezout, knoflook, citroensap en kokosolie toe. Mix alles tot een gladde massa.

Je houdt de helft van de saus over, die kun je heel goed invriezen voor evt de volgende keer.

 

Kip in piri piri saus

Ingredienten:

4 el kokosolie

1 teentjes knoflook fijngesneden/geperst

250 gr kippendijfilet gesneden

1 ui in plakjes gesneden

4 tomaten in 8en gesneden

1 wortel(ca 200 gram) geschild en in blokjes gesneden

1 gele 1 rode paprika in blokjes gesneden

1 laurierblad

100 ml water

1 eetlepel tomatenpuree

(keltisch)zeezout

De helft van de piri -piri saus

 

Bereiding:

Verhit een pan met 2 eetlepels olie en bak de kip aan totdat de blokjes goudbruin en gaar zijn. Haal ze dan uit de pan en zet de blokjes apart. Verhit de overgebleven kokosolie in een pan en bak de uien en de knoflook 3 minuten. Voeg de tomaten, wortels, paprika’s, laurierblad, water, tomatenpuree en de piri-pirisaus toe en breng aan de kook. Voeg de kip weer toe en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout.

Vind je de saus te dun, dan kun je hem altijd wat binden met maizena of (spelt)bloem. Los het eerst wel op in een kopje met koud water, anders gaat het klonteren.

Lekker met rijst