Tomaatpaprikasoep.jpg

Tomaten-paprikasoep

Ingredienten:

750 g tomaten

2 middelgrote uien

2 tenen knoflook

15 g basilicum

2 rode paprika’s of 295 gegrilde paprika’s uit pot

1 el tomatenpuree

500 ml water

275 g rundersoepballetjes

125 g crème fraîche

Kokosolie

Keltisch zeezout

peper

 

Bereiding:

Paprika’s roosteren:

Snijd de steel en de zaden uit de paprika’s. Smeer ze in met olie en zet ze op de kop(op de open kant) op een bakblik/grillplaat. Rooster de paprika’s in de oven 20 min op 220 graden of in de AF 11 minuten op 200 graden. Haal de paprika’s uit de oven/AF en doe ze in een kom en sluit af met folie. Laat ze 15 minuten afkoelen. Pel dan het schilletje met een mesje van de paprika’s.

 

Bereiding soep:

Snijd de tomaten(evt ontveld voor een gladdere soep) en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof.

Verhit  de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

Neem de pan van het vuur, doe de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel crème fraîche.

 

Bron: Allerhande