bietbourguignon.jpg

Biet bourguignon

Ingredienten:

1 eetlepel kokosolie

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngesnipperd/geperst

4 kleine of 2 grote bieten, grof gesneden

3 wortels, grof gesneden

2 laurierblaadjes

1 takje tijm

1 eetlepel tomatenpuree

125 ml rode wijn

250 ml water

200 g puy-linzen

1 theelepel arrowroot, opgelost in 1 eetlepel water

2 portobello's, in plakken(of 150 gram kastanjechampignons)

5 kastanjechampignons

5 verse zilveruitjes(heel) of 2 sjallotjes(grof gesneden)

Keltisch zeezout

Peper

 

Bereiding:

Bereid de linzen volgens bereidingswijze op verpakking.

Verhit de kokosolie in een pan met dikke bodem of een gietijzeren braadpan op middelhoog vuur. Doe de ui en knoflook erin en fruit tot ze zacht zijn. Voeg de bietjes, wortels, laurierblaadjes, tijm, keltisch zeezout en peper toe en bak 5 minuten mee, af en toe roeren.

Roer de tomatenpuree, rode wijn en water erdoor, breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zacht koken.

Proef het stoofpotje en voeg extra wijn, keltisch zeezout of kruiden toe als dat nodig is. Roer de arrowroot  erdoor. Roer zachtjes tot de vloeistof iets bindt.

Voeg de paddenstoelen en uitjes toe en laat 10 minuten meekoken.

Haal de laurierblaadjes en takjes tijm uit de pan voor je de biet bourguignon opdient.

 

Serveer de linzen en de biet bourguignon apart.

 

Ipv linzen kun je ook verse aardappelpuree erbij serveren.

Liever geen rode wijn, gebruik dan een scheut appelazijn en voeg wat meer water toe.

 

Bron: http://www.okokorecepten.nl