aspergesoep1-2.jpg

Aspergesoep:

Ingredienten

3  sjalotjes

1 kg asperges(paar extra voor in de soep)

10 g boter

5 el (spelt)bloem

(keltisch)zeezout

versgemalen peper

1 bosje bieslook

nootmuskaat

2  eidooiers

75 ml room

 

Bereiding:

Pel en snipper de sjalotten. Snijd de kopjes van de asperges, schil en snijd de extra asperges in de gewenste grootte. Kook  de extra asperges en de kopjes  ca 10 minuten en snijd de overige(deze hoef je niet te schillen, mag wel) asperges  in stukken. Smelt boter in een pan en fruit de sjalotten en rauwe asperges. Strooi de bloem erover. Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen. Blus af met het kookvocht van de aspergepunten en vul aan met water tot 1,5 liter. Kook de asperges gaar en pureer de soep.  Zeef de soep. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Meng de eidooiers en de room in een kom en voeg een schep hete soep toe, roer goed, herhaal dit een paar keer. Dit doe ik om te voorkomen dat de eidooiers gaan stollen, dat gebeurd namelijk als je ze gelijk in de hete soep doet. Roer het eimengsel nu door de soep. Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken. Snijd de bieslook fijn. Doe de bieslook en de extra asperges in de soep.

ite